Audio

Kosovo

Album cover

12" LP record, Jugoton LPY-V 853. This record, published around 1973, is a compilation of tracks from earlier published 7" EP records from the period around 1970.

KENGET DHE VALLET POPULLORE SHQIPTARE
ALBANSKE NARODNE PESME I IGRE

A

1. Ka nji vjet e disa muej
Sama si otišla od mene
Qamili i Vogël dhe Mazllum Myezini
Orkestra gjakovare »Ymer Riza«
2. Gajdexhiju
Gajdaš
Shahindere Bërlajoli
Shoqëron orkestrina e lsak Muçolli
3. Selman Lita
Seljman Lita
Abdurrahman Svirca dhe Rizah Spanca
Ansambli »Azem Bejta«
4. Kanga e Mihanes
Pesma o Mihanji
Qamili i Vogël, Bajrush Doda dhe Zanan Gashi
Percjëllin Bajrush Doda, Qazim Berisha (çiteli) dhe Zenan Gashi (sharki)
5. Mori çikë qi shkon përpjetë
More devojko ka planini što krećeš
Sabrije Hajredini dhe Zojë Malësorja
Percjëllin Qazim Berisha (çiteli) dhe Ibrahim Krasniçi (sharki)
6. Shkojnë e vijnë menzit si era
Lete misli kao vetrić
Qamili i Vogël, Ukë Currani dhe Hadi Bajrami
Orkestra gjakovare »Ymer Riza«
7. Vallja burrnore
Muška igra
Orkestra gjakovare »Ymer Riza«


B

1. Kanga e Hajredinit
Pesma o Hajrediniju
Qazim Bersha dhe Ibrahim Krasniqi
Percjëllin Qazim Berisha, Bajrush Doda (çiteli)
dhe Ibrahim Krasniqi (sharki)
2. Mori çikë në derë te shipisë
More devojko kod kapije
Sabrije Hajredini dhe Zojë Malësorja
Percjëllin Qazim Berisha (çiteli) dhe Ibrahim Krasniqi (sharki)
3. Vaj moj lule
Avaj, cvetu moj
Qamili i Vogël, Ukë Currani dhe Hadi Bajrami
Orkestra gjakovare »Ymer Riza«
4. Syt për ty i kam të njomë
(lsak Muçolli)
Nexhmije Pagarusha
Shoqëron orkestrina e lsak Muçolli
5. Me lule janë mbush kopshtijet
Bašte su pune cveća
Mazllum Myezini
Orkestrina popullore e shoqnisë muzikore »Hajdar Dushi« nga Gjakova
6. Ligeni i ulzes
Jezero
Ismet Peja
Shoqëron orkestrina e lsak Muçolli
7. Vallja e tri motrave
Igra triju sestara
Orkestrina popullore e shoqnisë muzikore »Hajdar Dushi« nga Gjakova